Храмовий Празник Святої Покрови Пречистої Діви Марії.

У неділю 14 жовтня парафія Святої Покрови Пречистої Діви Марії , УГКЦ, м. Моршина , святкувала свій храмовий празник. Чимало вірних зібралося цього дня, щоб спільно, у великій парафіяльній родині, святкувати головний празник всієї парафії, празник Святої Покрови Пречистої Діви Марії.

Богослужіння цього празника віддзеркалюють глибоку віру  нашого народу в заступництво й опіку Пресвятої Богоматері. У стихирах вечірні й утрені, в тропарі Церква оспівує свою любов, беззастережне довір'я в Її могутню опіку і скору поміч, Її роль в нашому спасінні та превелике материнське милосердя. "Пречиста Богородице, — співаємо в стихирі вечірні — Ти для скорботних − велика заступниця, негайна помічниця,* спасіння та підпора людства,* море ласки, джерело Божої мудрости, покров для світу.* Тим-то ми, вірні, урочисто прославмо* її світлий покров, співаючи:* Радуйся, Благодатна, з тобою Господь,* що через тебе подає світові* велику милість!".

Св. Отець Пій Х-ий в 1912 р. сказав до єпископа Микити Будки такі слова: "Ваш народ не може загинути, бо має дві запоруки: ваш народ любить Євхаристійного Ісуса і Пречисту Діву Марію. З цими запоруками народ не може пропасти". Багато  парафіян зібралися цього дня у храмі, також прибули на святкування і гості. У святкуваннях брала участь  велика  кількість духовенства. Очолив Божественну Літургію отець Іван Барабаш настоятель храму Всіх Святих Українського Народу м. Стрий. Йому співслужили о. Іван Пецюх, о. Ігор Левицький, о. Михайло Галайцьо та о. Василь Процик. Інші священики протягом Святої Літургії сповідали парафіян. Вкінці Літургії отець Іван Барабаш подякував отцю Івану Пецюху та отцю Ігорю Левицькому за їхню плідну працю на парафії. 

Після Божественної Літургії, о.Іван Пецюх , парох парафії, подякував усім парафіянам та гостям за присутність та розділення спільної радості парафіяльного празника. Відтак відбувалося водосвяття та мирування. Дякуємо Господу Богу та Його Пречистій Матері за таку гарну можливість святкувати разом такі величні свята, як Храмовий празник. Нехай Божа милість перебуває завжди з нами. Пресвятая Богородице, спаси нас! Пречиста дбає за нас, не залишаючи ні на хвилинку. Лиш тільки б ми не забували про неї ...

 

Більше фото:  https://www.facebook.com/pg/morshyncerkva/photos/?tab=album&album_id=242...

 

 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 2 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.