НЕДІЛЯ ПАСХИ. ВОСКРЕСЕННЯ ХРИСТОВЕ. ВЕЛИКДЕНЬ.

“Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, 
і тим, що в гробах, життя дарував” 
(Тропар Пасхи).

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Великдень.

Святі Отці Церкви особливо підкреслюють значення і велич цього празника. “Пасха в нас, — каже святий Григорій Богослов у своєму пасхальному слові, — це празників празник і торжество торжеств, яке настільки перевищує всі інші торжества, не тільки людські, але і Христові, що в його честь відбуваються, наскільки сонце перевищує зірки”. А святий Іоан Золотоустий у проповіді на Пасху так звеличує Воскресіння Христове: “Де твоє, смерте, жало? Де твоя, аде, перемога? Воскрес Христос і ти провалився. Воскрес Христос і впали демони. Воскрес Христос і радіють ангели. Воскрес Христос і життя панує. Воскрес Христос і нема ні одного мерця в гробі, бо Христос воскрес із мертвих і став первістком померлих”.

Богослужіння  у нашому храмі розпочалися із Надгробного, після якого, під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе», відбувся процесійний обхід навколо храму. Після обходу, величним співом тропаря «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах життя дарував» розпочалася Пасхальна Утреня, Отець Іван  відкрив святим хрестом двері храму, до якого увійшли  всі присутні.

По закінченні утрені розпочалася  Божественна Літургія. Після Святого Євангелія отець Іван зачитав Великоднє послання Блаженішого Святослава  А після закінчення богослужіння священик привітав присутніх зі світлим празником Христового Воскресіння. На завершення за традицією були і кошики з великодніми стравами.

Христове Воскресіння — це фундамент нашої віри. Яке б значення мала Христова наука, якщо б так часто Ним передбачене Воскресіння не сповнилося? Апостоли, проповідуючи святе Євангеліє, часто покликуються на Христове Воскресіння, як на найсильніший доказ правдивості науки Христа. “А коли Христос не воскрес, — каже святий Павло, — то марна проповідь наша, то марна й віра ваша… Але ж Христос таки справді воскрес із мертвих, первісток померлих” (1 Кор. 15, 14 і 20). Тому правда про Христове Воскресіння і християнська релігія є нерозривними.

Більше фотоhttps://www.facebook.com/pg/morshyncerkva/photos/?tab=album&album_id=343...

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 6 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.