Мощі святого Миколая

З 7 червня у нашому храмі перебувають мощі святого Миколая, Архиєпископа Миро-Лікійського, Чудотворця. Протягом місяця усі вірні мають можливість прикластися до мощей Святителя, випрошуючи і дякуючи за отримані ласки за його посередництвом.

Святий Миколай Чудотворець народився у IV ст. в місті Патарі, де його стрий був єпископом. Після передчасної смерті батьків, він роздав успадкований маєток убогим. Згодом Миколая було висвячено на священика, а невдовзі він став єпископом Мир, що в провінції Лікії у Малій Азії. Будучи жертвенним душпастирем, Миколай ревно працював над спасінням ввірених йому душ. Він з любов'ю допомагав своїм вірним у їхніх потребах. Ще за життя Господь наділив Миколая даром творення чудес.

Помер Миколай у Мирах, де над його гробом поставили величну церкву. Коли місто захопили мусульмани, італійцям вдалося 1087 року перевезти його святі мощі з Мир до міста Барі в Італії. Св. Миколай є найбільшим чудотворцем зі всіх святих. Його ікони поміщені майже на кожному іконостасі і вважаються найчисленнішими після ікон Матері Божої. З мощей св. Миколая, при яких діються численні чуда, витікає цілюще миро.

 

Зображення: 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
2 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.