Проща молоді

У вівторок, 23 липня 2019 року, молодь парафії УГКЦ Святої Покрови Пречистої Діви Марії міста Моршин разом із о. Ігорем Левицьким звершили подорож до  монастиря святого Ґерарда, що є відомим відпустовим місцем Львівщини. Перехоплює подих, коли на горизонті почали вимальовуватися обриси церкви монастиря Святого Герарда. Кохавино і його таємниці стали для нас найбільшим відкриттям. Там дуже гарно: багато квітів, зелені газони, храм і каплиця,  монастирська брама, доріжка до храму, вимощена бруківкою… Але крім краси зовнішньої, яка тішить око, це місце дихає якоюсь особливою красою, яку оком не побачиш – тільки відчуєш душею. Монастир св. Герарда можна  назвати «храмом ангелів» не тільки тому, що на стінах церкви зображено багато ангелів.  Ангелів ми сприймаємо насамперед як наших невидимих охоронців, і не має значення, як ми собі їх уявляємо – з пір’ям чи без, з крилами чи без них, у людській подобі чи якось інакше. Призначенням ангелів є також звіщати людям волю Божу, направляти на правильну дорогу, оберігати від злого. Ці ж функції виконують і священики, монахи, батьки, тому ми іноді називаємо їх ангелами. З їхньою допомогою – через молитву, наставництво, віру – ми  тримаємо ті ниточки, що єднають нас з Богом. Сьогодні для нас «ангелом» був отець Ігор, слухаючи його розповіді, повчання  ми вслухалися в кожне слово, вбирали в себе інформацію.

Повертаючись з Кохавинського монастиря ми відвівали храм Всіх Святих Українського Народу та костел Різдва Пресвятої Богородиці (Матері Божої Покровительки Людських Надій). Екскурсію в костелі нам провів ксьондз Войцех. У правому вівтарі знаходиться образ Ісусове Милосердя, у лівому – на червоному тлі вцілілий у пожежі Розіп’ятий Ісус. У головному вівтарі образ Матері Божої, яка сидить на кріслі як цариця неба і землі. «Зверніть увагу що біля Матері Божої по бокам зображено  двох покровителів. Архангела Михаїла – першого покровителя України і владику Станіслава – першого покровителя Польщі. Під ногами у неї свята книга, на голові папська корона.», –наголосив ксьондз Войцех. Дуже дякуємо ксьондзу Войцеху за екскурсію та  спільні молитви.

Щиро дякуємо  о. Ігорю за таку чудову мандрівку, за можливість ставати ближчими до Бога, за добре проведений час. Кожен з нас отримав масу позитивних емоцій. І  тепер ми знаємо, що отець не тільки добрий духівник, але й чудовий екскурсовод.

Більше фото: https://www.facebook.com/pg/morshyncerkva/photos/?tab=album&album_id=406...

Зображення: 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.