Мощі св. Бенедикта, св. Боніфатія та св. Івана Массіаса

Від  10  серпня  у нашому храмі знаходяться мощі св. Бенедикта, св. Боніфатія та св. Івана Массіаса.

Впродовж місяця кожен охочий зможе приходити до церкви і молитися перед святими мощами  випрошуючи для себе, своїх близьких щедрих Божих благодатей.

Праведний Бенедикт був вибраним Господом, особливо благословенним мужем. Його духовні сини, злучені одним архимандритом, дотримуючись уставу, жили у своїх монастирях щасливим життям, а водночас далеко поза стінами своїх обителей несли благословення людським душам. Постійно зайняті молитвою і працею, як тілесною, так і духовною, вони вирубували неприступні ліси, висушували непрохідні болота, обробляли непридатні землі й засновували не тільки монастирі, а й міста і села. В часи свого найвищого розквіту бенедиктинський чин налічував понад 60 000 монахів, з яких вийшло 28 Пап, 200 кардиналів і тисячі єпископів. У св. Бенедикті світ побачив випробувану, очищену й досконалу святість; людину, яка невпинно боролася зі своїми пожаданнями, зреклася власної вигоди й розкоші та виконала геройське завдання. Життя праведного Бенедикта свідчить про існування Бога й надприродної ласки, яку Всевишній дає своїм вірним слугам.

Боніфатій – святий, якого благають про порятунок від пияцтва. Був рабом заможної римлянки на ім’я Аглаїда. Вона доручила йому управління її будинком і великими маєтками. Боніфатій жив з Аглаїдою розгульним життям. Разом з тим він був милостивий до убогих і охоче приймав мандрівників. Усвідомлюючи себе рабом гріха, Боніфатій молив Бога, щоб він позбавив його від тенет диявольських і зробив би його переможцем над своїми прагненнями і пристрастями. Боніфатій часто молився Богу, щоб Він позбавив його від диявольських підступів і допоміг опанувати свої пристрасті.

Також й Аглаїда дізналася, що якщо з благоговінням зберігати в будинку мощі святих мучеників, то їх молитвами легше отримати спасіння. Вона спорядила Боніфатія на Схід, де в той час йшло жорстоке гоніння на християн та просила привезти мощі якогось Мученика, щоб він став їхнім керівником і покровителем.

Коли він виходив з дому, то сміючись сказав:

- А що буде, якщо я не знайду ніякого тіла Мученика й моє тіло, замучене за Христа, принесуть до тебе, — приймеш ти його тоді з честю?

Приїхавши в Кілікію, в місто Тарс, Боніфатій пішов на міську площу де мучили християн, а супутників залишив в готелі. Вражений катуванням двадцятьох святих та бачачи просвітлені благодаттю Господньою їх обличчя, Боніфатій кинувся до них, цілував їм ноги та просив їхніх молитов, щоб і йому удостоїтися постраждати з ними.

Тоді суддя запитав, хто він. Боніфатій відповів: «Я християнин» та відмовився принести жертву ідолам. Його тут же засудили на муки. Тим часом, супутники Святого Боніфатія, прочекавши два дні, стали його розшукувати, припускаючи, що він віддався легковажному проведенню часу. Спочатку пошуки були безуспішні, але, нарешті, вони зустріли людину, колишнього очевидцем мученицької смерті Святого. Цей свідок привів їх туди, де ще лежало обезголовлене тіло. Супутники викупивши за великі гроші його останки, повезли їх до Риму. Коли вони наближалися до міста, Ангел Божий явився у сні Аглаїді та сказав:

- Готуйся прийняти того, хто був раніше у тебе слугою, а сьогодні став нашим братом і спів служителем; прийми того, хто був рабом у тебе, а тепер буде твоїм паном та благоговійно почитай його, тому що він хранитель душі твоєї і захисник життя .

Аглаїда закликала священиків та з великою пошаною прийняла чесні мощі, а потім побудувала на місці його поховання Храм на честь Святого Мученика — Санті Боніфаціо е Алессіо та поклала там мощі, що прославилися безліччю чудес.

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
7 + 4 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.