Храмовий празник

У понеділок 14 жовтня парафія Святої Покрови Пречистої Діви Марії , УГКЦ, м. Моршина , святкувала свій храмовий празник. Храмовий празник є важливим днем для парафіяльної спільноти, коли вона, а разом із нею вся Христова Церква, дякує Богові за всі ласки одержані протягом року. Чимало вірних зібралося цього дня, щоб спільно, у великій парафіяльній родині, святкувати головний празник всієї парафії, празник Святої Покрови Пречистої Діви Марії.

Богослужіння цього празника віддзеркалюють глибоку віру  нашого народу в заступництво й опіку Пресвятої Богоматері. Св. Отець Пій Х-ий в 1912 р. сказав до нашого єпископа Микити Будки такі слова: "Ваш народ не може загинути, бо має дві запоруки: ваш народ любить Євхаристійного Ісуса і Пречисту Діву Марію. З цими запоруками народ не може пропасти".

Святкову Божественну Літургію  очолив митрофорний протоієрей о. Іван Барабаш парох храму Всіх Святих Українського Народу м. Стрий  у співслужінні пароха храму о. Івана Пецюха та запрошених священнослужителів  деканату. Опісля Божественної Літургії на подвір’ї храму відбулося освячення води, окроплення нею вірних та  мирування всіх парафіян.

Після завершення Літургій отець-парох привітав всіх парафіян та гостей, що прибули на святкування, а також подякував священикам, які своєю присутністю возвеличили храмове свято.  Дякуємо Богові та Пресвятій Богородиці, під Святим Покровом якої перебуває наша парафія, та просимо у Них щедрих ласк і благословення для всією нашої парафії. Нехай Божа милість перебуває завжди з нами. Пресвятая Богородице, спаси нас! Пречиста дбає за нас, не залишаючи ні на хвилинку. Лиш тільки б ми не забували про неї ...

Фотоальбом: https://www.facebook.com/pg/morshyncerkva/photos/?tab=album&album_id=443710083163971&ref=page_internal

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
11 + 1 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.