Українська молодь Христові

У суботу 22 лютого, на молодіжну зустріч спільноти УМХ завітав гість, отець Тарас Єгер. Спільно з отцем ми розважали над покликанням людини. З собливим наголосом на монаше покликання.
Кожне покликання завжди є даром самого Бога. Дуже гарно говорить про покликання як Божий дар пророк Єремія: І надійшло до мене таке слово Господнє:
“Перш, ніж я уклав тебе в утробі, я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив я тебе: пророком для народів я тебе призначив” (Єр 1, 5). Про це говорить також сам Христос, який каже до своїх учнів: „Не ви мене вибрали, але Я вас вибрав” (Iв 15. 16).
Ці слова Святого Письма об’являють нам правду про те, що кожне покликання – це особистий дар, яким Господь Бог обдаровує кожну людину.
Кожна людина має покликання. Нема такої людини, яка б не мала покликання. Однак, перше, ніж відповісти на Боже покликання, кожна людина повинна його пізнати. Серед всіх покликань велику гідність займає покликання до монашого та священичого стану. Покликання до монашого життя чи священичого стану – це особливий Божий дар, яким Господь обдаровує ту людину, яку Він сам кличе собі на службу і службу для народу, з якого вона походить.Бог від кожної людини очікує повного довір’я та готовості виконувати своє покликання, до якого Він її призначив.
Тож обов’язком кожного християнина є молитися за нові і ревні покликання до монашого і священичого стану, яких сьогодні так бракує в Христовій церкві
Дуже дякуємо отцю Тарасу Єгеру за цікаву та змістовну зустріч.
До нових зустрічей.

 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
3 + 5 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.