Неділя Всіх Святих

У першу неділю після Зіслання Святого Духа, Церква відзначає неділю Всіх Святих.

Святість є метою життя кожного християнина. Неодноразово у Старому Заповіті Господь говорить: “освячуйтеся і будьте святими, бо Я [Господь, Бог ваш] святий” (Левит 11:44; 19:2; 20:7; 21:8).

Ісус Христос говорив те саме іншими словами: “Будьте досконалі, як Отець ваш Небесний досконалий” (Мт. 5:48). Христос вказує і яким чином це зробити: “Я є дорога, і правда, і життя” (Ін.14:6).

На перший погляд, усе здається зрозумілим, але практика засвідчує, що це не так. Світ намагається переконати нас, що ми не обов’язково маємо бути святими: достатньо бути “гарною людиною”. Розповсюджується переконання, що можна жити ціле життя “ні в чому собі не відмовляючи” і разом з тим спастися.

Інша ілюзія переконує, що прагнення до святості робить людське життя матеріально і емоціонально  бідним. Лише стань християнином і ти втратиш друзів, омріяну свободу і навіть особистість. Багато хто, звикнувши до своїх маленьких гріхів та слабкостей, боїться впустити Христа у своє життя бо не хоче змінюватися. Правда в тому, що християни не втрачають нічого з того, що робить життя вільним, насиченим подіями та радістю. Навпаки, Христос наповнює людське життя новими дарами любові, благодаті та благословення…

Що ми можемо зробити, щоб зростати у святості? Можемо спробувати кожного дня втілювати в життя основи послання про Боже милосердя – «абетку» милосердя:

А. Апелювати до Його Духа, Святого Духа, про милосердя. «І Я вам кажу: просіть, і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам! Бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а тому, хто стукає відчинять. І котрий з вас, батьків, як син хліба проситиме, подасть йому каменя? Або, як проситиме риби, замість риби подасть йому гадину? Або, як яйця він проситиме, дасть йому скорпіона?» (Лк. 11:9-12).

Б. Бути милосердними, через покірне служіння іншим та виконання щоденних життєвих обов’язків із відданістю і чистими намірами.

В. .Вірити Ісусові повністю. Довіра є тим ключем, який відкриває двері Божого милосердя.

Довіра є ключем до святості.

 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.