Празник найсолодшого Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа – Чоловіколюбця

 26 червня в п’ятницю, по другій неділі від Зіслання Св. Духа, у церковному календарі маємо свято Найсолодшого Господа Бога і Спаса Ісуса Христа – Чоловіколюбця. Зазвичай урочисте святкування цього празника для більшого почитання переносять на неділю. В цей день Українська Греко-Католицька Церква особливо відзначає велику Божу Любов і Милосердя.

Божа любов до нас не має міри, Бог ніколи не перестає нас любити! Люди завжди порівнюють любов з серцем. Розуміємо так, що любити когось можна не чимось іншим, а лише серцем. Ісус Христос каже: «Люби Господа, Бога твого, всім своїм серцем» (Мт.22,37). У Приповідках читаємо: «Дай мені, сину, твоє серце”» (Прип. 23,26). Тому Господню любов нам краще зрозуміти на образі Пресвятого Серця. Ісус як доказ своєї любові до людей дає пробити свій бік і Серце, з якого «потекла негайно ж кров і вода» (Ів.19,34). Передання каже, що меч болю прошиває Серце Божої Матері, коли воїн широким римським списом проколює Серце і бік Її Сина. Св. Ансельм Кентерберійський у XII столітті так говорить про Серце, пробите через бік Христа: «це пробиття відкрило нам багатство Його доброти, а саме любов Його Серця до нас».

Просімо нашого Спасителя, щоби Його безмежна любов торкнулась і нашого серця, після чого ми б усі запалали вогнем Божої Любові і цим попалили усі свої пристрасті та очистили свої серця.

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
5 + 6 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.