Свято Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього

У сьогоднішнє свято Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього вірні понад десятки разів повторюють слова „Господи помилуй” під час урочистого Богослужіння, припадають до землі, віддаючи шану Хресту, на якому Спаситель світу в Кривавій Жертві віддав своє життя, щоб спасти грішний люд від вічної загибелі та відкрити дорогу до вічного щасливого життя.

Поклоняючись святому Хрестові, ми поклоняємося йому передусім, як таємниці Божої любові. Бо саме на Хресті Бог показав людям найвищий прояв і доказ своєї любові через страждання і смерть свого Божественного Сина. Бо тільки правдива любов є готова на таку велику жертву – віддати своє життя за спасіння  людей.  Хрест, для поган був символом ганьби, приниження і погорди, після воскресіння Ісуса Христа, став символом радості, воскресіння, життя вічного, а також відкуплення від гріха. Апостол Павло пише: „Слово про хрест - глупота тим, що погибають, а для нас, що спасаємося, сила Божа” (1 Кор. 1, 18).

"Почитання святого Господнього хреста, — каже слуга Божий митрополит Андрей Шептицький у своєму посланні про святий хрест, — це одна з найважливіших сторінок почитання Бога-Чоловіка… Знак святого Хреста,  який ми накладаємо на себе коли перехрещуємося, це один з найстарших звичаїв християн".

Празник Воздвиження, ставлячи нам перед очі св. Хрест, пригадує нам про наш обов'язок св. Хрест почитати, любити й визнавати.

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.