Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа 2021

Тропар, глас 4: Різдво Твоє, Христе Боже наш,* засвітило світові світло розуміння:* в ньому бо ті, що звіздам служили, від звізди навчилися* поклонятися Тобі – Сонцю правди,* і пізнавати Тебе – Схід з висоти.* Господи, слава Тобі.

Різдво Христове є одним з найважливіших та найурочистіших християнських свят. Його називають початком нашого спасіння, бо Син Божий – Господь Ісус Христос – воплотився та народився від Пречистої Діви Марії, щоб спасти все людство від неволі гріха. Різдво Христове започатковує нову еру, від якої людство веде своє літочислення і до сьогодні.

Різдвяні богослужіння є сповнені духом радості від приходу Бога у світ та подяки за цей великий дар. «Все в нас сьогодні сповнилося радістю – Христос родився від Діви». Саме цю стихиру з урочистої Різдвяної утрені ми неодноразово повторюємо на богослужіннях Різдвяного періоду. А в навечір’я Різдва складаємо особливу подяку: «Чим тобі, Христе, віддячимось за те, що ти задля нас з’явився на землі як людина? Кожне бо створіння, що тобою постало, воздає тобі подяку: ангели – співання, небо – зорю, мудреці – дари, пастухи – сповіщення чуда, земля – вертеп, пустеля – ясла, а ми – Матір Діву…».

Також важливою темою Різдвяних богослужінь є велике Боже пониження, смирення. Бог сходить до нас, стає вповні людиною, народжується в убогій стаєнці поміж тварин. Месія, якого тисячоліттями чекали євреї, обіцяний Спаситель, приходить на світ в оточенні убогих духом пастухів і мудреців, які, будучи поганами, прийшли поклонитися Йому і принести свої дари. Через такий спосіб свого народження Христос показує нам, наскільки важливим є покора і смирення у житті християнина.

Різдво Христове показує нам, що Бог завжди шукає зустрічі з нами і промовляє до нас зрозумілою нам мовою, так, як промовив до трьох мудреців, які змогли знайти Христа – справжнє Сонце правди, через споглядання небесних світил та зірок.

Джерело: https://ct.ugcc.ua/materialy-dlya-katehyzacziyi/katehytychni-programy/dl...

Щиросердечно вітаємо усіх з Різдвом Христовим!!!

Пам'ятайте одну просту річ: Різдво це — Свято, а свято є частиною християнського життя. Той, хто занадто зайнятий, щоб святкувати, у того величезна духовна проблема.

Просто пам'ятаймо про Іменинника цих свят, завдяки Йому ми святкуємо, і не забуваймо запросити Його у наші серця!

Божого благословення усім, миру й любові!!!

Зображення: 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
8 + 2 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.