Благовіщення Пресвятої Богородиці 2021 р.Б.

7 квітня ми святкуємо один з найбільших празників у літургійному році – Благовіщення Пресвятої Богородиці. В основі свята — «блага вість» архангела Гавриїла Діві Марії (звідси і Благовіщення) про народження у неї божественного немовляти, Спасителя роду людського.

Таїнство Благовіщення має надзвичайно велике значення, бо від нього починається Новий Завіт, починається наше спасення. На благу вість архангела про воплочення Божого Сина людство чекало довгі-довгі тисячоліття. На ту благу вість чекало небо, чекала земля, чекали душі праведних. З цим днем сповнилася Божа обітниця про Спасителя, бо цього дня “Слово стало тілом, і оселилося між нами” (Йо. 1, 14). Богослужіння празника Благовіщення повне урочистих, величних і радісних гімнів. Багато разів тут повторюється добре знаний нам привіт ангела: "Радуйся!" Головні мотиви тієї святої і неземної радості — це воплочення Божого Сина, це привілеї богоматеринства і дівицтва, це спасіння людського роду. У радості Благовіщення бере участь небо, земля і все створіння. Ангел говорить до Пресвятої Богородиці з якнайбільшою пошаною і для неї, як Богоматері, має слова найвищої похвали і подиву: "Задум споконвічний відкриваючи, Гавриїл став перед тобою, Діво, і вітаючи тебе, сповістив: Радуйся, земле незасіяна! Радуйся, неопалима купино! Радуйся, глибино незглиблима...".

Для УГКЦ Святої Покрови Пречистої Діви Марії  свято Благовіщення несе ще одну радість, адже саме 7 квітня 1990 року, у відновленому приміщенні нашого храму перший раз  урочисто відправлено Святу Літургію. Її співслужили о. Михайло Гаврилів, о. Ярослав Лесів, о. Роман Лопатинський і о. Богдан Огоновський. Діти з Моршинської школи мистецтв в українському національному вбранні вітали отців і парафіян з цим важливим для парафії днем. Невимовна радість і піднесення вирувала у душах людей. Після першої Святій Літургії у храмі залишився служити отець Богдан Огоновський. Після нього на служіння прийшов отець Іван Пецюх, який і досі є парохом нашої парафії.

Вітаємо всіх зі святом Благовіщення!

Бажаємо – готовності прийняти Волю Божу в нашому житті: відчинити на заклик Божий двері душі та втілити Його Благословення, разом з Богородицею відповідаючи: «Нехай буде мені за словом Твоїм».

Зображення: 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 15 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.