Неділя Христа Царя 2021 р.Б.

Сказав же до Нього Пилат: «Так Ти Цар?». Ісус відповів: «Сам ти кажеш, що Цар Я.» (Ів. 18, 37)

Святіший Отець Папа Пій ХІ на початку 30-х років увів в перелік Господніх свят свято Христа-Царя, яке святкується в останню неділю жовтня.

Чи справді Ісус Христос є Царем? Адже Він не народився в царських палатах, а в бідній стаєнці, в яслах на сіні. Ісус не одягався в пишне вбрання і на Його останню одежину вояки кидали жереб. Не золота корона вінчала Його голову, а терновий вінець. Не тримав Він у своїх руках царського скіпетра, лиш вояки для насмішки дали Йому в руку тростину. Не мав Він сторожі, лиш з насмішкою Йому кланялися і плювали в обличчя, проте Він був, є і буде справжнім Царем і Його Царству не буде кінця.

Людина завжди має вибір - або Цар світла, або князь темряви. Вистачить глянути на наші вчинки і розуміємо за ким ми йдемо. Коли людина грішить, не дотримується Божих Заповідей, не хоче каятися, то стає дитиною сатани і веде боротьбу проти Царя Христа.

Ісус  Христос навчає свідомо і добровільно зробити правильний вибір. Він перестерігає нас: «Входьте вузькими дверима, бо просторі ті двері й розлога та дорога, що веде на погибель, і багато нею ходять. Але тісні ті двері й вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що її знаходять.» (Мт. 7,13-14). Тому ще поки є час  слід зробити вибір! Христос попереджає: «Покайтеся, бо Царство Небесне близько!» (Мт. 4,17). Виберіть дорогу спасіння, бо в тій боротьбі тільки правда Божа може нас спасти. Перемогу правди над брехнею запевняє Ісус, кажучи:
Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг! ( Iв.16:33 )

Покиньте гріх і візьміть свій хрест, погляньте навколо себе, побачте, що таких, як ви – багато і уважно, не наступаючи один одному на ноги слідуйте за Христом Царем, який Своїми страстями й смертю на хресті подолав силу диявола.
Нехай єдино-правдивий Цар Христос стане основою нашого щоденного життя і наших вчинків. Будуймо і ми в своєму житті на цій землі те царство, початком якого є Христос, що є єдиною Істиною, Дорогою і Життям.

Джерело: https://kolugcc.org.ua/propovid-vladyky-vasyliia-ivasiuka-na-praznyk-khr...

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
6 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.