Празник Матері Божої Неустанної Помочі 2022 р.Б.

 Празник Матері Божої Неустанної Помочі, який Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав урочисто проголосив святкувати у першу неділю липня. (“Відповідно до приписів розділу “Літургійні тексти” Інструкції щодо подання літургійних текстів, їх перевидань і перекладів (пор. Благовісник Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ 2013 року, с. 114), владою нам даною затверджуємо і проголошуємо ad experimentum терміном на три роки Службу свята Матері Божої Неустанної Помочі”, — ідеться в Декреті, який набирає чинності 21 червня 2018 року.)
Ікона Божої Матері Неустанної Помочі є найбільш чудотворною у всьому світі. В центрі ікони ми бачимо Богородицю, яка дивиться не на Ісуса, а дивиться безпосередньо на нас. Вона тримає на своїх руках маленького Ісуса, який згідно візантійської традиції зображений хоч маленьким, але з обличчям уже відносно дорослого хлопця. Він свої руки вкладає в руки Марії, але руки Марії не стискають Його сильно стиснуті кулачки. Вони якби розпрямлені щоби сказати нам у тих руках є місце і для ваших рук, і для ваших стиснутих кулачків. Марія немовби каже до кожного з нас, вона є тою Матір’ю, яка може пригорнути, приголубити та бути поруч у наших терпіннях і стражданнях і ми покликані бігти до неї. І тому спішімо до неї як до доброї, люблячої Матері. Спішімо позбуватися своїх гріхів, спішімо до Неї із покаянням і щирою молитвою, щоб випросити через її могутнє заступництво для себе, своїх родин, для своєї матінки України кращої долі, випросити терпеливості у тих терпіннях, які маємо, бо ще нечувано ніколи, щоб Вона не допомогла.

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.